
טיפול
טיפול פסיכולוגי, או פסיכותרפיה, הוא מושג רחב שכולל סוגים שונים של טיפול. יחד עם זאת כשמדברים על טיפול פסיכולוגי מדברים לרוב על פגישות 1 על 1 עם מטפל, פעם או פעמיים בשבוע, למשך 50 דקות לפגישה. משך הטיפול תלוי בסוג הקושי ובמקורותיו. אבל ככלל אצבע אפשר לומר, שלרוב קשיים שנוצרו לאורך זמן רב והתפתחו לאורך החיים – הטיפול בהם בהתאם לכך אינו מיידי ומצריך תהליך.
ההגעה לטיפול מתחילה בפנייה, אותה ניתן לעשות בטלפון, בהודעת ווטסאפ, או במייל. לעיתים קרובות יש שאיפה להצליח לתאר את מכלול הקשיים באותה שיחה ראשונית קצרה – אבל למרות הרצון ההדדי לרוב לא אוכל לתת הערכה מקצועית או התוויה טיפולית מתוך השיחה הראשונית – אלא רק לציין אם מדובר בפנייה שאינה בתחום מומחיותי.
עקב כך, הטיפול מתחיל בשלב של הערכה (אינטייק), שאורך בממוצע כ-2 פגישות, ובסיומו מגיעים לכדי הבנה ראשונית של הקשיים ושל התוכנית הטיפולית. בפגישות ראשונות אלו אנו מתחילים להכיר אחד את השני/ה, ולכן זה גם זמן עבורך לבחינת התאמה – האם הטיפול שאני מציע הוא הנכון לצרכים שלך, והאם אתם מרגישים בנוח איתי.
לכן – הפגישה הראשונה היא בתשלום מוזל.
הטיפול מתקיים בקליניקה באבן יהודה. הקליניקה אינטימית, נעימה ושקטה, ומאפשרת פרטיות.
טיפול מרחוק דרך הזום אינו זמין כרגע, אך יתאפשר בעתיד.
הטיפול אפשרי בעברית או באנגלית.
הגישה הטיפולית שלי
אני מטפל במספר שיטות מרכזיות, דינאמית וקוגניטיבית-התנהגותית, ומתאים את שיטת הטיפול לפי סיבת הפנייה ולפי העדפות המטופלים.
בגישה הפסיכודינאמית, ההנחה היא שהרבה מהקשיים שעולים בחיינו, בעיקר אלו העקביים שחוזרים ומלווים אותנו לאורך החיים, נובעים מהעולם הנפשי הפנימי שלנו – שרובו אינו מודע או נגיש לנו ביומיום. הדברים שעולים בתוך הטיפול בין המטופל והמטפל מספקים גישה אל עולם זה, והזדמנות ללמוד יחד על המרכיבים והכאבים שמשפיעים על הדרך בה אנו חושבים, מגיבים, ומתנהלים בעולם – ודרך כך להביא לשינוי המיוחל באופן בו דברים קורים בחיינו.
הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (CBT) ממוקדת, ומשלבת לרוב תרגולים לביצוע בבית בין הפגישות. היא מתאימה במיוחד לקשיים ממוקדים, כמו למשל פוביות ספציפיות או חרדה חברתית. לעיתים נכון לשלב כלים מגישה זו במהלך הטיפול הדינאמי בהתאם לצורך ולסוג הקושי שעולה בטיפול.
בנוסף, בטיפולים רלבנטיים אני משלב גישות ממוקדות טראומה, כגון CPT.


מתי פונים לטיפול?
פעמים רבות עולה השאלה הזאת, מפי אנשים שלא בטוחים אם הסיבה שלהם "מוצדקת" לטיפול. אין תשובה אחת, אך ניתן לומר שמדובר בהחלטה אישית – ולרוב אם עולה השאלה אזי גם יש עם מה לעבוד בטיפול. בפועל ברוב המקרים הפנייה לטיפול מתרחשת לאחר שפתרונות אחרים לא הצליחו, ופעמים רבות מדי פונים רק אחרי תקופה ארוכה של קושי ומצוקה.
לעיתים אנשים פונים כי אינם מרגישים טוב (למשל מצב רוח ירוד, חרדות או פחדים) והם פשוט כבר לא כמו שהם זוכרים את עצמם – ורוצים לחזור לנקודה מאוזנת בה היו פעם. לעיתים פונים כיוון שמרגישים צורך לממש עצמם יותר או להתפתח לכיוון מסוים (למשל בתחום הזוגיות או העבודה) ולא מצליחים בכך. לפעמים פונים למרות שאין "בעיה" מזוהה כלשהי אבל רוצים להעמיק את ההיכרות עם עצמנו ולדייק את הבחירות שלנו בחיים.